× Lab CT Version, news, test results, new features request and suggestions

Question CT LAB ver 5.40

More
5 years 2 weeks ago #7711 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40
I asked for a modification with baskspace which behavior is boring. But I ask for myself, is it relevant to ask this sort of modification here on CT forum or should I choose Lazarus forum ?
here
www.pilotlogic.com/sitejoom/index.php/fo...uests/3237-backspace

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 weeks ago - 5 years 2 weeks ago #7731 by gulyone
Replied by gulyone on topic CT LAB ver 5.40
hello Sternas, I feel the need to point out something here :

Since CT 4.80 I am used to work on PO files with POEdit , a 3rd party editor that fullfills my needs.

Last night, I installed CT 5.4, and i did notice an issue around I18n page in project options = the "create/update .po files when saving a .lfm file" vanished. So when I change a text in an existing project and when i make a new project with i18n enabled, either PO file isnt created, either not updated.

then I gave a look to ctpobuilder, but i wasnt able to get it work on my windows 7 64bits.. whatever i attempt to do , make project, inject existing po file, make all possible po files etc etc etc , always a desperate BLANK table of strings or an infinite waiting loop on trying to make multiple po files. I guess this project isnt mature and full of bugs. AT LEAST can you please bring back the checkmark on i18n project option page to let the ide automatically build PO files until your ctpobuilder would be a little bit operational?
Thank you very much
Last edit: 5 years 2 weeks ago by gulyone.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 weeks ago #7732 by gulyone
Replied by gulyone on topic CT LAB ver 5.40
CT 5.3 is ok, the checkmark to build/update automatic PO files is there and it works.. CT 5.4 = NO

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 years 2 weeks ago #7735 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 5.40
Thanks Sir
we will check this and report

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 weeks ago #7737 by TheWolf
Replied by TheWolf on topic CT LAB ver 5.40
I'm happy to see that the code highliting sheme I have uplodet is now includet in CT, thanks :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #7799 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40
Hello All,
On my opensuse 13.2, i can not finish the installation of CT5.4

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 years 1 week ago - 5 years 1 week ago #7800 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 5.40
Sir give us more info (if you want our help)
-Did you Install system libraries ? info
-Your OS is 32bit or 64bits ?
-Try to install system libraries and build All with CTCenter and attach here (after zip) the building log info
etc...

PilotLogic Architect and Core Programmer
Last edit: 5 years 1 week ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #7801 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40
Hello,
Thanks to answer.
I follow this topic
www.pilotlogic.com/sitejoom/index.php/wiki?id=205
Sorry, i forgot... opensuse 13.2 / 32b / Asus.
New installation and tons of update at the same time :whistle: . I restart, and give you news.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #7802 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40
YES, it works. Thanks.
But an another difficulty. When I use "restore default layout docked".
This computer has a 12'' WXGA screen.
Opensuse 13,2 / 32Bits / 3Gb
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 years 1 week ago #7803 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 5.40
Just adjust the height of sub-forms...
but your screen resolutions is to small... :side:

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #7804 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40

sternas wrote: Just adjust the height of sub-forms...
but your screen resolutions is to small... :side:

This is my travel notebook... That why it is small :)
What do you mean by "height of sub-forms".
Before, docked CT?
Because i already try that but nothing change...oh well.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 days ago #7814 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40
Hello Sternas,
I get this on debug session.



I don't find the possibility to change height/with of this window.
Thanks.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 years 5 days ago - 5 years 5 days ago #7816 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 5.40
Sir
just click and hold mouse at bottom-right corner
and drag to resize this window.

If you can't resize this window, then we have problem...

PilotLogic Architect and Core Programmer
Last edit: 5 years 5 days ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 days ago - 5 years 5 days ago #7817 by atlandev.ct
Replied by atlandev.ct on topic CT LAB ver 5.40
No interaction is possible for me...sorry.
Even the scrollbars.
Last edit: 5 years 5 days ago by atlandev.ct.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 11 months ago #7968 by P. K.
Replied by P. K. on topic CT LAB ver 5.40
Quick workaround just found: edit the i18n section of the project file in a text editor and set lfm to true, then this will work.

Can't reproduce the bug in existing projects with this option enabled, only in new where I can't enable it due to it being missing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.