Forum
× Lab CT Version, news, test results, new features request and suggestions

Question CT LAB ver 6.80

More
5 months 1 week ago #13236 by Fernando
Replied by Fernando on topic CT LAB ver 6.80
Hi,
Strange thing: try to update to the latest rev 6730 on windows 10 x64; as always go to ctcenter, open update manager, update to latest lab version, download proceeds ok, but when the unzip stage should start, I get "User has not administrator privileges" error in a cmd window reading "Administrator" at top (see attached image). This happens even after reboot. What to do?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 1 week ago #13237 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
The installation user is admin ?

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 1 week ago #13238 by Fernando
Replied by Fernando on topic CT LAB ver 6.80
Yes, as always. I did this many times, as I always I update to the latest Lab version. First time finding this.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 1 week ago #13243 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
My suggestion Sir is
to check your OS installation

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 1 week ago #13250 by Fernando
Replied by Fernando on topic CT LAB ver 6.80
Found the culprit. Somehow the Path variable was screwed up, and net command was not recognized, actually, which was interpreted by tne .bat as not administrator.

Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 1 week ago #13251 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
Thanks Sir

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 4 days ago - 5 months 4 days ago #13267 by Peter Heckert
Replied by Peter Heckert on topic CT LAB ver 6.80
i := 0;
while i < 10 do begin
    i += 1;
end;

If a breakpoint is set at the while loop, it is only hit once. This is perfectly reproducible.
I believe the reason is, there are two related breakpoints at assembly level and only the first is hit.

I have seen this first time in lazarus 2.0 and fpc 3.0.4 but CT6.8 has the same behaviour.
Also in lazarus I have seen that breakpoints are not hit or a breakpoint is hit and is in the breakpoint list after it was deleted in the source editor.
(I am not able to reproduce the latter, these partially random occuring problems in CT are possibly imported from lazarus code?)

It happens with GDB, it doesnt happen with FpDebug in CT6.8

This is not a major problem for me, I can workaround, but it is reproducible, and so it possibly could help to improve the debugger.

Platforms: Win7 32 bit, Win10 32 + 64 bit
Last edit: 5 months 4 days ago by Peter Heckert.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 4 days ago - 5 months 4 days ago #13268 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
We don't know Sir
We try to solve any Debug problem

PilotLogic Architect and Core Programmer
Last edit: 5 months 4 days ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 3 days ago - 5 months 3 days ago #13269 by Daniel Jaeger
Replied by Daniel Jaeger on topic CT LAB ver 6.80
Hi

After creation of a new component package via 'tools -> import type library...' i got the following message (see Pic. CT_message.png) as soon as i try to rebuild the IDE with the new package.

Env.: Win8.1 pro/CT6.8 Lvl 6730/Typhon32

Thank you for your support
Daniel

Attachments:
Last edit: 5 months 3 days ago by Daniel Jaeger. Reason: corr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 3 days ago #13272 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
Thanks Sir
give us time to find the problem

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 3 days ago #13273 by Daniel Jaeger
Replied by Daniel Jaeger on topic CT LAB ver 6.80
Hi
A comparison of the new package with an old one (6700) shows that in the new package the section unitpath is missing.

<UsageOptions>
<UnitPath Value="$(PkgOutDir)"/>
</UsageOptions>

Maybe the error has something to do with it.

Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 3 days ago - 5 months 3 days ago #13274 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
Yes
this is the problem we fixed
Thanks a lot

Next LAB CT will have and this fix

PilotLogic Architect and Core Programmer
Last edit: 5 months 3 days ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 1 day ago #13276 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
We release LAB CodeTyphon ver 6.80 Revision 006740 BETA 1

Have fun

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Klaus Riesterer
  • Klaus Riesterer's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
5 months 1 day ago - 5 months 1 day ago #13277 by Klaus Riesterer
Replied by Klaus Riesterer on topic CT LAB ver 6.80
Revision 006740 BETA 1
Compiles my projects ok but:

Most Codetools hotkeys (eg Shift-Ctrl-C) did not work. Editor is almost useless in this state.
Last edit: 5 months 1 day ago by Klaus Riesterer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 1 day ago - 5 months 1 day ago #13278 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
Thanks Sir
please, can you give us more info ?

PilotLogic Architect and Core Programmer
Last edit: 5 months 1 day ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Klaus Riesterer
  • Klaus Riesterer's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
5 months 1 day ago - 5 months 1 day ago #13279 by Klaus Riesterer
Replied by Klaus Riesterer on topic CT LAB ver 6.80
Sure. Its on Linux Mint 19.1 64bit.

When I write a new procedureheader and press Shift-CTRL-C the Error 1: 'Error: there is no completion for this code' is given.

Also CTRL-Shift Up/Down did not work.
Last edit: 5 months 1 day ago by Klaus Riesterer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
5 months 1 day ago #13280 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
Sir
tomorrow we will test and report here

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
4 months 4 weeks ago - 4 months 4 weeks ago #13281 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80

Klaus Riesterer wrote: Revision 006740 BETA 1
.....
Most Codetools hotkeys (eg Shift-Ctrl-C) did not work. Editor is almost useless in this state.


We test, Fix and release LAB CodeTyphon ver 6.80 Revision 006745 BETA 2

Have fun...

PilotLogic Architect and Core Programmer
Attachments:
Last edit: 4 months 4 weeks ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Klaus Riesterer
  • Klaus Riesterer's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
More
4 months 4 weeks ago #13283 by Klaus Riesterer
Replied by Klaus Riesterer on topic CT LAB ver 6.80
Thank you Sir!
For me it works again as it should.

Really fast service - Great!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
4 months 4 weeks ago #13284 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 6.80
Thanks Sir
and always have fun

PilotLogic Architect and Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.